Aan de hand van de 7 Brain Balance pijlers gaan we samen kijken waar oorzaken van disbalans kunnen liggen. Wanneer deze pijlers alle 7 in balans zijn, voel je je fit en gezond en kun je de prikkels van alle dag weer goed aan.
Het begint allemaal met breinkennis. Waarom doe je wat je doet? Welke gewoontes zijn er ingesleten, waar komen ze vandaan etc. Deze bewustwording is nodig om te herkennen welke gedachten of programmeringen je in de weg zitten of belemmeren. Het veranderen van deze programmeringen kost tijd, je moet hiervoor nieuwe netwerken in je brein bouwen. Door bewust nieuwe informatie te gaan herhalen kun je gaan veranderen. Wil jij ook aan de slag met je brein en de beste versie van jezelf worden?
Ben jij benieuwd hoe anderen de Brain Balance Methode ervaren?
Lees meerIk houd van mensen! Samen in gesprek gaan, naar jou luisteren, zonder oordeel, mijn kennis met jou delen en adviezen geven die voor jou goed voelen en toepasbaar zijn. Altijd afgestemd op jouw specifieke behoeften.
Mijn doel is om jou te helpen flexibeler om te kunnen gaan met de alledaagse prikkels, zodat jij de energie weer voelt stromen en geniet van het leven!
We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Omdat ik het belangrijk vind dat jij er een goed gevoel bij hebt, dat je je op je gemak voelt en dat jij er zin in hebt om samen aan de slag te gaan!
Meer over mijOnze mentale gezondheid beïnvloedt onze fysieke gezondheid en andersom. Ons lichaam geeft ons constant signalen en vertelt ons wat we nodig hebben. Hoe beter de verbinding tussen brein en lichaam, hoe beter de energie in jou in balans is. Door tijd te maken om te luisteren naar wat je lichaam je wil vertellen, en daarmee bewustwording te creëren, kom je dichterbij verandering.
De connectie tussen de darmen en de hersenen, waarbij voeding een grote rol speelt, komt bij de pijler voeding aan bod. De voeding die je eet bepaald niet alleen welke vitamines en mineralen je lichaam kan opnemen, maar ook welke darmbacteriën aanwezig zijn. Gezonde darmen zorgen voor gezonde hersenen, omdat deze 2 organen met elkaar communiceren via neurotransmitters en hormonen.
Bewegen is niet alleen goed voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor onze mentale gezondheid. Het zorgt o.a. voor een betere doorbloeding naar het brein. Dit verbetert de cognitieve functie van je brein. Bewegen zorgt ook voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters (boodschapperstofjes) waardoor je je fijn voelt (dopamine, serotonine, endorfine). Tegelijkertijd heeft het een remmend effect op stofjes waardoor je je minder goed voelt (bijv. stresshormoon cortisol).
Slapen doen we gemiddeld ongeveer 1/3 van ons leven. Als je goed en lekker slaapt, word je uitgerust wakker en begin je de dag met een fit en energiek gevoel. Terwijl je slaapt herstelt je lichaam pezen en spieren en reguleert je brein de aanmaak van belangrijke afweerstoffen die je weerstand tegen virussen en bacteriën verhogen. Daarnaast verwerken en ordenen je hersenen de gebeurtenissen van de dag terwijl jij slaapt. Bovendien heeft slaap veel invloed op je emotionele gemoedstoestand. Het verbeteren van slaap is dus een belangrijke Brain Balance pijler.
Chronische stress heeft grote gevolgen voor ons brein en onze gezondheid. 95% van alle westerse ziektebeelden wordt door stress veroorzaakt. Je kunt onmogelijk alle stressvolle factoren uit het leven vermijden, maar je kunt jezelf wel weerbaarder maken voor stress. O.a. door te bewegen, ademhalingsoefeningen te doen, te lachen, huilen, creatief bezig te zijn, te knuffelen en voldoende voedingsstoffen te nemen kun je de stresscyclus doorbreken.
Ontspanning is minstens zo belangrijk voor een gezonde lifestyle als inspanning. Ontspanning is essentieel om te herstellen en op te laden, zodat je jezelf niet voorbij loopt. Door regelmatig even stil te staan blijf je de connectie met je lichaam goed behouden en kun je luisteren naar de signalen die het je geeft. Afleiding, zoals Netflix, social media, alcohol, telefoon etc. zorgen niet voor ontspanning. Je brein moet zich alsnog inspannen en je verliest de verbinding met jezelf juist meer.
Je omgeving staat voor de plek waarop je je begeeft en de mensen met wie je omgaat. Deze hebben een sterke invloed op hoe gezond jouw lifestyle is. Op het mentale en fysieke vlak. Je omgeving heeft invloed op je breinprogrammering, de aangeleerde gewoontes in het brein. De energie van je omgeving speelt ook een belangrijke rol. Negativiteit en positiviteit zijn bijvoorbeeld besmettelijk.
"*" geeft vereiste velden aan